top of page
Anxiety

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική Ψυχοθεραπεία στοχεύει στην αντιμετώπιση των προσωπικών ψυχικών ή συναισθηματικών δυσκολιών.

Όντας σε ένα ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο, ο θεραπευόμενος λαμβάνει τον αναγκαίο για εκείνον χώρο και χρόνο ώστε να ακούσει τον εαυτό του και να συνδεθεί μαζί του.

Μέσα μέσα από την αλληλεπίδραση του με το θεραπευτή επεξεργάζεται την προσωπική του ιστορίας ζωής και συνδέει-γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν. Παράλληλα αναγνωρίζει δοσμένους ρόλους συνειδητοποιώντας τον τρόπο που αναπαράγει γνώριμα μοτίβα τα οποία τον απομακρύνουν από τη ζωή που επιθυμεί.

Μέσα από αυτή τη διεργασία μαθαίνει ποιος είναι, βρίσκει την ταυτότητα του, αναγνωρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Έτσι λαμβάνει την ευθύνη της ζωής του, όχι με τη μορφή ενοχής, αλλά μέσα από τη συνειδητοποίηση και ανάδειξη της προσωπικής του δύναμης και ομορφιάς.

Προσεγγίζονται τα παρακάτω θέματα:

- Δυσκολίες του σχετίζεσθαι με τους άλλους όπως οικογένεια, σύντροφο, φίλους κ.α.

- Άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, εμμονές - ιδεοψυχαναγκασμοί κ.α.

- Συναισθηματικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, μελαγχολία, διπολική διαταραχή κ.α.

- Ψυχοσωματικά συμπτώματα

- Σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Θεραπεία Ζευγαριού

 

Η συντροφική σχέση αποτελεί σημαντική επένδυση ζωής καθώς τα μέλη της αναζητούν ουσιαστική συναισθηματική, νοητική και ερωτική επικοινωνία. Παράλληλα χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα αφού δύο άγνωστοι με διαφορετικά βιώματα συναντιούνται και καλούνται να πορευθούν από κοινού. Στην πορεία της σχέσης τους πολλά ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με καταστάσεις οι οποίες δυσχεραίνουν την επικοινωνία και αυξάνουν τη μεταξύ τους απόσταση. Τα ζευγάρια είναι σημαντικό να αναζητούν βοήθεια πριν οι δυσκολίες κλιμακωθούν και η σχέση τους υποστεί σημαντική φθορά

Η θεραπεία ζεύγους αφορά την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ένα ζευγάρι που δυσλειτουργεί με σκοπό να κατανοήσει τον τρόπο που αλληλεπιδρά και που το κάθε μέλος συμβάλει στη διατήρηση του προβλήματος.

Επιπλέον δίνεται στους συντρόφους η δυνατότητα να ακουστούν, να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα τους,να διαπραγματευτούν τα θέματα στα οποία επιθυμούν να επιφέρουν αλλαγές και να πάρουν αποφάσεις.

Θεραπευτικός στόχος είναι η βελτίωση της επικοινωνίας, η διαμόρφωση ουσιαστικής και ειλικρινούς σχέσης των συντρόφων, η ανακάλυψη νέων τρόπων στο σχετίζεσθαι και η προσωπική ανάπτυξη του κάθε μέλους.

Συμβουλευτική Γονέων

 

Ο γονεϊκός ρόλος είναι συναρπαστικός και παράλληλα ιδιαίτερα απαιτητικός. Συχνά οι γονείς βρίσκονται απέναντι σε ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε σχέση με τα παιδιά τους.

Μέσα από τη συμβουλευτική γονέων παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να κατανοήσουν το παιδί τους, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες του, τις αιτίες των δυσκολιών του και να βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία-σχέση.

Στόχος της συμβουλευτικής γονέων είναι:

η ενδυνάμωση του  γονιού και η ενίσχυση του γονεϊκού του ρόλου,

η εκπαίδευση του γονέα σε δεξιότητες επίλυσης καθημερινών προβλημάτων,

η επίτευξη λειτουργικής σχέσης και ασφαλούς δεσμού γονέα-παιδιού, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το παιδί και να εξελιχθεί σε έναν αυτόνομο ενήλικα.

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε γονείς όλων των ηλικιών με παιδιά σε νηπιακή, παιδική ή εφηβική ηλικία.  

Θέματα που προσεγγίζονται είναι:

 • Θέσπιση ορίων

 • Προβλήματα συμπεριφοράς στο σπίτι ή το σχολείο

 • Δυσκολίες σχολικής προσαρμογής, μαθησιακές δυσκολίες

 • Διαζύγιο, απώλεια, πένθος

 • Συναισθηματικά προβλήματα 

 • - Ασυμφωνία γονέων ως προς τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών

 
Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβεία είναι μία μεταβατική περίοδος από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή που περιλαμβάνει έντονες ψυχοσυναισθηματικές και βιολογικές αλλαγές. Ο έφηβος καλείται να ανταπεξέλθει σε μεγάλες κοινωνικές πιέσεις, που σχετίζονται με την επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης, την απόδοση στις σχολικές τους υποχρεώσεις, την αυτονόμηση, την ανεξαρτητοποίηση

Βασικός στόχος του Θεραπευτή είναι η ανάπτυξη της θεραπευτικής σχέσης και η καλλιέργεια μιας σχέσης εμπιστοσύνης. Μέσα σε ένα ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο, στο οποίο ο έφηβος θα νιώθει άνετα μπορεί να εκφράσει, να  μοιραστεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες του, να βελτιώσει την αυτό-εικόνα του και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, να διαχειριστεί τις δυσκολίες του και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες τους.

Κύρια θέματα διαχείρισης:

 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

 • Συναισθηματικές δυσκολίες (άγχος, διαταραχές της διάθεσης), διαχείριση θυμού, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις

 • Διαχείριση άγχους των εξετάσεων

 • Σχολικός εκφοβισμός

 • Θέματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου

 • Θέματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία διαζυγίου των γονέων
   

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συναισθηματικών δυσκολιών του εφήβου, συστήνεται η παράλληλη ψυχοθεραπευτική εργασία με τους γονείς

 
Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας μέσω Skype

 

Πραγματοποιούνται Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας μέσω Skype προς διευκόλυνση των ατόμων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο γραφείο είτε σε περιπτώσεις ατόμων που κατοικούν εκτός Αττικής. Οι συνεδρίες διέπονται απ΄οτις ίδιες δεοντολογικές αρχές που ισχύουν και στις συνεδρίες που πραγματοποιούνται δια ζώσης.

bottom of page